Jeremiah Dixon

det känns jävligt sjukt att komma hem. utan att säga för mycket.
men jag tror att det är dags igen att försöka göra ett ryck och städa upp i mitt liv.

återigen vaknar jag den andra dagen och är en helt annan människa än den jag somnade som. är det det som kallas utveckling? isånnafall går det lite för fort för mig just nu.

Jeremiah Dixon

jag är glad. eller mer lugn, som om livet ler mot mig lite. för en gångsskull lyckades jag sluta kvällen på topp, stanna mitt i det goda och spara det för att fortsätta en annan kväll, inte göra allting på en gång.

vi kikade på en fars ikväll, en raggarteater, med grymt duktiga skådespelare. jag tog en nördig chans och vände mig till det allsmäktiga facebook när vi kom hem och sökte upp en av dem. skickade iväg ett mail och jag fick svar. så nu har jag och nikola pratat om balett och fotografering och sådär. & det var då jag lyckades sluta på topp. Jag ursäktade mig och sa godnatt för att inte prata slut på allting redan idag och det funkade. livet ler.

en gammal vän från en svunnen tid kommenterade en bild jag lagt upp, och det gjorde mig också sådär glad. han och jag hade en strulig relation och vi tappade helt varandra efter all skit. men det känns fint att vi kanske hittar tillbaka till varandra, även om det sker sakta i ett par få ord då och då.


jag och louise innan vi åkte till teatern

min kära kusin som alltid fotograferar dagens outfit.
här är våra :)


Nu ska jag försöka krypa i sängs så jag orkar med allt tokerier vi ska hitta på imorgon, dags att ladda kameran.

Jeremiah Dixon

Nu är det äntligen gjort, hah. Bloggen har tagit till sig Kaptenen med öppna armar.

Annars så är jag nere i Kalmar, tänkte att en liten uppdatering vore på sin plats. Bilden föreställer mig i egen hög person som bygger pärlplattor. Något som blivit en liten hobby på senaste dagar. Nog om det.


Besöket här nere består av spontana insekter (vilket jag hatar), fika och god mat, lite försök-till-att-bli-brun på stranden och en del pysslande med pärlor eller på skrivmaskinen.
På onsdag ska vi gå på en teater, en fars om det ger er en tydligare bild av allt, och det ska bli skoj.

Om kvällarna brukar jag dock bli lite för ensam med mina tankar som går på 180 när kroppen äntligen vill sova. När jag väl somnat så kommer alla cpdrömmar... Jag har åkt buss och tunnelbana, handlar frysta majskolvar ur en hink i fruktdisken, jag har pratat med den snygga killen ifrån bröllopet, druckit vin och energidryck, firat nationaldag tillsammans med kentaurer och carola. även spelat fotboll och varit på fest i en garderob. Mina drömmar is a neverending party.

Nu är det middag, min favoriträtt; köttfärssås. PUSS

ett utdrag ur det riktiga livet

Jag trodde inte att jag skulle påverkas så mycket av det som har hänt men jag kommer på mig själv med att gråta framför skärmen. Min brors kompis Alex gick bort för ett par dagar sen & det känns faktiskt helt sjukt. Jag har inte träffat honom jättemånga gånger men jag gillade honom från första stund.

Jag minns första gången jag träffade honom, det var i vårat vardagsrum hemma hos pappa. Det var nog kallt ute och jag försökte lite oskyldig gå in i vardagsrummet för att kolla in vilka kompisar Thomas hade med sig. (En helt berättigad sysselsättnign om man är lillasyster) och Alex hade en mössa på sig (så därför antar jag att det var vinter ute) & jag minns att jag tyckte denhär mössan var så festlig. Den var stickad i lite olika färger och fram så hade den 2 gummor och 2 gubbar fastsydda på. Den ena gubben hade trillat av så han bad mig sy fast den.
Glad som jag var över att få prata med Thomas kompisar hjälpte självklart till. Och en kille som vågar ha en sån mössa kan inte vara annat än skön.

Men som alltid - att vara lillasyster är inte bara roligt. Det suger när ens brorsa har massa sköna kompisar som man inte får hänga med! Jag hatar det. Jag älskar alla Thomas kompisar, jag vill lyssna på dem, prata med dem och bara hänga.
Så jag och Alex har aldrig känt varandra, tror inte han skulle känt igen mig om han såg mig på stan heller. Och jag har bara fått höra saker genom Thomas.
Men ändå har han (och ett par till av Thomas kompisar) alltid haft en speciell plats i mitt hjärta.

Det gör mig så förbannad att sjukdomar alltid tycks drabba de som minstminstminst förtjänar det. Alex syster skriver i sin blogg (den som fick mig att gråta..) att Alex alltid var en positiv och glad och härlig människa, och det stämmer så väl. Han var kanske oftast full när jag hade chansen att träffa honom men jag har, som alla andra, fått bilden av att han var en underbar människa på alla vis.

Och som sagt, trodde inte det här skulle beröra mig på det vis det har gjort. Men jag ser också att det har gjort Thomas ledsen. Det värmer att se hur många som visar sin kärlek och stöttar de som måste leva vidare i allt dethär. Jag försöker visa mitt stöd jag också men det är svårt när jag.. inte är någon. Jag är "Thomas lillasyster" men jag vill ge all min kärlek och mitt stöd till de som är kvar. Man önskar ju att man kunde göra så mycket mer.


Och så får det en själv att tänka, min bror planerar att plugga i Australien till hösten, han blir borta ett halvår. Det känns helt sjukt länge, så jag ska försöka få honom förstå hur mycket jag tycker om honom och hur mycket jag kommer sakna honom. Jag tror inte att jag vill att han ska bli stor, tss..

Men nu måste jag sova för jag ska upp till myrorna imorgon och köpa mig en skrivmaskin.

RSS 2.0